Boeiboorden


Boeiboorden (de ‘randen’ van het dak) behoren traditioneel tot de meest onderhoudsgevoelige elementen van elk dak. Gevel en boeiboord bekledingen zijn er in vele soorten. Naast hout werken we voornamelijk met Trespa panelen en met Plastisol platen. Beiden zijn onderhoudsvrije, kleurvaste en duurzame materialen.


Naast het bekleden van gevels en boeiboorden bekleden wij ook dakkapellen, overkappingen, goten of interieur elementen zoals de binnenzijde van een dakraam, enz.

Ki-Kern, de massief kunststof plaat, wordt al jaren met succes toegepast als boeideel. Dit succes hangt samen met het feit dat Ki-Kern probleemloos en onderhoudsvriendelijk is. Doordat Ki-Kern slechts 6 mm dik is, hoeft de bestaande situatie in veel gevallen niet te worden aangepast. Dat scheelt aanzienlijk in tijd en geld. De bevestiging; zichtbaar met Torx schroeven of onzichtbaar met het Ki-Kern lijmsysteem.

Trespa, bestaat uit hars met verstevigende houtvezels en is in diverse diktes verkrijgbaar. Trespa is kleurvast (circa 10 jaar) en extreem weerbestendig. De zware panelen zijn nauwelijks buigbaar waardoor ze ook bij grote overspanningen mooi vlak blijven. Trespa panelen kunnen ter plaatse gezaagd worden en zijn d.m.v. lijm of schroeven te bevestigen. De panelen zijn in bijna alle RAL-kleuren verkrijgbaar.
 

Plastisol, is een lichte, dunne metalen plaat met een duurzame kras- en weerbestendige coating.
De platen zijn buigzaam waardoor ze vooraf (en individueel) in bijna iedere gewenste vorm gebogen en gesneden kunnen worden. De platen kunnen met lijm of schroeven bevestigd worden. Plastisol is kleurvast en in vrijwel alle RAL-kleuren verkrijgbaar.
 

haaks14 kunststof raam tuin pict verhagen bert zinkwerk velux pvc roeven